Personal Coaching

Wat houdt personal coaching in?

Ook wel personal training, employee coaching  of 1 op 1 coaching genoemd. Bij personal coaching krijg je als bv. sales/rayonmanager, accountmanager, ICT-er, inkoper of leidinggevende een individuele begeleiding om een aantal onderwerpen op gebied van kennis, vaardigheden of gedrag verder te ontwikkelen. Deze onderwerpen kunnen voortkomen uit je eigen wens en /of die van de organisatie om je ergens verder in te bekwamen, zodat je je functie nog beter kunt vervullen. De vraag is dan vaak; hoe ga ik dat doen? Samen met andere collega’s uit de organisatie een groepstraining organiseren is niet altijd mogelijk of relevant, en het inschrijven op een open training heeft als nadeel dat het programma algemeen is of onderdelen bevat die voor jou minder interessant zijn. Om deze reden heeft Vroen.nl steeds meer vraag naar individuele ( personal )coaching en training en heeft inmiddels de ervaring van een flink aantal uiteenlopende individuele coachingtrajecten.

Image
Image

Hoe werkt het?

Er wordt gestart met een intake/kennismakingsgesprek. Hierin is belangrijk om te ervaren of er een klik is en wordt de hulpvraag duidelijk benoemd, omschreven en doorvertaald naar gewenste ontwikkeling op kennis, vaardigheden en competenties. Op basis hiervan kan vervolgens een op maat gemaakt 1 op 1 programma worden opgesteld, waarin in duidelijke stappen de werkwijze, onderwerpen en activiteiten worden beschreven en welke investering hiervoor nodig is. Los van de verschillende/ gewenste onderwerpen zijn veel voorkomende stappen in een 1 op 1 trainingstraject:

  • Training 1 op 1 d.m.v. het behandelen van theorie en oefenen d.m.v. simulaties en rollenspel, indien gewenst met video opnamen en evaluatie
  • Het maken van voorbereiding- en praktijkopdrachten, en deze bespreken, feedback krijgen en corrigeren
  • In het traject kun je real live casus inbrengen en synchroon lopend aan de werkelijkheid behandelen
  • Actieve begeleiding on the job bij bv. klantbezoek, presentie, overleg en/of vergadering, leveranciersgesprek, afdelings- of collega contact
  • Naast en tussentijds op bovenstaande: interactie d.m.v. intervisie telefonisch, skype en mailcontact
Image

De belangrijkste voordelen

De ervaring leert dat 1 op 1 training/coaching een bijzonder effectieve wijze is om snel te groeien in benoemde ontwikkelingspunten.

De belangrijkste pluspunten zijn:

  • Een zeer gerichte, op maat gemaakte aanpak; geen waste, maar maximale impact 100% focus van de trainer op jou alleen
  • Flexibilteit; in overleg met de trainer kan iedere stap tailor made worden ingepland
  • Real live casus parallel aan de praktijk gebruiken in de training
  • Indien gewenst actieve ondersteuning on the job
Image

Past Personal coaching bij ontwikkelingsbehoefte?

Maak gewoon een afspraak voor een gratis, vrijblijvende kennismaking. Dit kan telefonisch of face to face. Leg je leerwensen voor en laat je adviseren over de voor jou meest geschikte aanpak, werkwijze en kostenplaatje.